Welkom bij de kennel Mighty MidgetDe Dwergschnauzer


De Dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 5 tot 8 kg. Hij is een verkleinde kopie van de grote Schnauzers. De typische Dwergschnauzer is attent en waaks en zal dan ook luid blaffen bij onraad. Een duidelijke baas heeft hij nodig, die stevig in zijn schoenen staat, anders wordt deze kleine baardmans zo de baas in huis. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt.
Ruien doet hij niet. Hij heeft een ruwe plukvacht met zachtere onderwol en wordt hier in Europa erkend in vier verschillende kleuren:

  • zwart
  • peper en zout
  • zwart/zilver
  • wit
Gevlekte exemplaren of leverbruine zijn modegrillen en zijn uit puur winstoogmerk ontstaan. Wilt U meer info over de Dwergschnauzer Zwart/Zilver dan kijk op de linkpagina bij de link van kennel Leonieke’s.


In 1990 heb ik mijn eerste eigen rashond gekocht een Zwart/Zilveren Dwergschnauzer: Up and Down Jesse of Gay Meadow.
Jessie was een super leuk en makkelijk pupje waarmee ik destijds mijn eerste puppy cursus bij de Kynologenvereniging Valkenburg e.o. gelopen heb. We hebben helemaal doorgetraind tot aan de GG1.
Met Jessie hebben we 1 nestje gefokt en Ginger is bij ons gebleven.
Ook met haar zijn de cursussen als hobby allemaal doorlopen. Behendigheid werd populair en daar zijn we ook voorzichtig mee begonnen.
Vienna volgde, een klein hondje met een super werk karakter.

Zo volgzaam en ook het landelijke GG1-examen met herder-apporteerblok werd cum laude gehaald!

foto van onze honden

Hierna zijn we als pleeggezin gevraagd voor Joy en later haar dochter Lynn.
Deze twee dames hebben met hun fokker Leonie Verbruggen de shows doorlopen en voor haar kennel Leonieke’s ieder 2 mooie nestjes gehad. Inmiddels zijn ze senioren (11 en 15 jaar) en genieten hier van hun oude dag. Inmiddels is Joy op ruim 15-jarige leeftijd overleden.

Overige media

U vindt mij ook op

© mighty midget links